Samen zijn wij Heddes

Niels Doodeman

Zo’n titel vraagt misschien om een uitleg – een uitleg die nauw samenhangt met onze toekomstplannen. Deze plannen herijken we ieder jaar en worden vervolgens, op een interactieve manier, aan al onze mensen en hun eventuele partners gepresenteerd. Onze focus op integrale projecten – design, engineering en realisatie – is hierdoor stevig geborgd binnen de organisatie: we spiegelen onze plannen om het draagvlak optimaal te houden en zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Tijdens de presentatie van het afgelopen jaar stelden we men de vraag wáár ze aan denken wanneer ze de naam Heddes horen. Het meest gekozen woord in een zaal vol mensen? Samen.‍

Ik vind dat erg bijzonder in een zaal gevuld met nuchtere bouwers. Dit samen is volgens mij ontstaan doordat we gezamenlijk door hele moeilijke én mooie tijden zijn gegaan. We zijn een groep die samen sterk is gebleken. Een groep met een passie voor bouwen die je kan motiveren door vertrouwen te geven. Die energie krijgt van uitdagende projecten waar we kennis in kunnen stoppen, maar ook uit kunnen halen. Die pas echt hard gaat lopen als ze van onze klanten vertrouwen voelen.

En bij die groep hoort ook een groep onderaannemers en leveranciers die we onze partners noemen. Natuurlijk is er een zakelijke verhouding, maar het kan alleen goed werken als je bij elkaar past en je jezelf iedere dag opnieuw voor elkaar wil inzetten. Ook met hen zijn we door moeilijke en mooie tijden gegaan. Ook met hen werken we samen.

We kijken trots naar onze langetermijnrelaties, waaruit weer allerlei nieuwe samenwerkingen voortvloeien. Dit is vooral bijzonder omdat organisaties telkens veranderen. Heddes is vandaag een hele andere organisatie dan een aantal jaar geleden. Als je er middenin zit, merk je daar misschien nauwelijks iets van. Maar wie verder terugkijkt, ontdekt steeds grotere verschillen. Dat zien onze klanten ook – en tóch kunnen we terugkijken op lange samenwerkingen. Dat zegt iets over relaties, communicatie en ons gezamenlijke DNA.

Is dat allemaal zo bijzonder? Voor ons is het eigenlijk net zo uniek als een mooie zonsopgang in de herfst: eigenlijk is het helemaal niet bijzonder, maar je kunt je er toch oprecht over verwonderen wanneer je er oog voor hebt.

In dit nieuwe magazine laten we zien wie we zijn, wat onze projecten zijn en welke thema’s belangrijk zijn voor de markt van vandaag.

Niels Doodeman

2